Vodohospodáři varují před létáním s drony nad vodními plochami a pohybem u vodárenských nádrží

Ústecký a Karlovarský kraj – Na celém spravovaném území udržuje Povodí Ohře celkem 6 840 km vodních toků, 59 jezů a 22 velkých vodních nádrží, které svojí krásou lákají turisty. Pozor však u vodárenských nádrží, kde je vstup k vodě zakázán. I létání dronů nad vodními plochami má svá pravidla a k jejich vzletu je třeba povolení.

„Vodní díla, která jsou zdrojem pitné vody, se nacházejí v I. stupni ochranného pásma, a jsou pro veřejnost nepřístupná. Na některých z nich, je ale možné se projít po hrázi a kochat se okolím. Osazené značky vždy upozorní, jak se v dané oblasti chovat a odkud je vstup k vodě zakázán. Pravidelně kontrolujeme přítomnost nezvaných návštěvníků, jako jsou např. pytláci, ve spolupráci s Policií ČR, ale i vlastním záznamem z dronu. Veřejnosti rádi ukážeme zajímavá místa během Dnů otevřených dveří, které se na vybraných lokalitách uskutečňují tradičně vždy první víkend v září,“ uvedla mluvčí Pohodí Ohře Dana Zikešová.

 

Svá pravidla má i létání dronů, které je nad vodními díly z bezpečnostních důvodů povoleno pouze se souhlasem Povodí Ohře, s. p. a s oprávněním vydaným Úřadem pro civilní letectví. „I v těchto případech provádíme kontroly,“ dodala mluvčí.

zdroj/foto:poh

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email