Vypátral zloděje a získal i ukradenou aparaturu

Chomutov – Že většina ukradených věcí končí pokoutně prodaná za pár korun, to je všeobecně známá věc. Přesvědčil se o tom i majitel hudební aparatury, který byl vykraden. Má naštěstí skvělého kamaráda, který okamžitě rozjel pátrací akci. A úspěšnou! Zajistil nejen kradené věci, ale policistům „naservíroval“ zloděje na zlatém podnose.

Podezření ze spáchání trestného činu krádeže sdělili v tomto týdnu chomutovští policisté dvěma mužům ve věku 48 a 30 let, kteří měli v neděli brzy ráno vykrást garáž poblíž ulice Bezručova. Uvnitř měl majitel uloženou hudební aparaturu – např. mixážní pult, aktivní reproduktory, stativy, mikrofony, kytaru. Původně neznámí pachatelé násilím vnikli dovnitř a aparaturu v hodnotě cca 120 tisíc korun odcizili. Jeden z nich následně „úlovek“ prodal do zastavárny za pár tisícovek.

Když majitel aparatury krádež zjistil, kontaktoval svého kamaráda a ten „rozjel“ vlastní pátrací akci. Využil přitom svých známostí a také sociálních sítí, kde se dotazoval po informacích vedoucích k vypátrání pachatele. „Akce se zdařila, známý okradeného muže nejen že zjistil, že vloupání mají mít na svědomí dva muži z Mostecka, ale podařilo se mu také sehnat většinu odcizených věcí, které pro svého kamaráda za cca 5 tisíc vykoupil ze zastavárny a jsou tak již zpět u svého majitele,“ popsala úspěšný zásah muže policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Navíc se tomuto „detektivovi“ povedlo pod falešnou záminkou vylákat oba podezřelé muže do Chomutova, o čemž vyrozuměl policisty a ti je pak zadrželi a sdělili jim podezření ze spáchání krádeže.

„V případě soudem prokázané viny hrozí dotyčným s ohledem na výši způsobené škody v krajním případě až pětileté odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

Ukradená aparatura skončila v zastavárně. Foto: Policie ČR

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email