Mimořádné zastupitelstvo města zasedne už zítra, na programu je odvolání primátora Hrabáče

Vedení statutárního města Chomutova se rozhodlo na základě vyloučení JUDr. Marka Hrabáče z hnutí ANO svolat zasedání mimořádného zastupitelstva, a to v pátek 23. 8. od 15 hodin.

Důvodem má být odvolání Marka Hrabáče z funkce primátora a dalších pozic s touto funkcí spojených. Není vyloučeno, že padnou i další hlavy z řad obviněných v nedávné kauze, kterou začali novináři pojmenovávat jako „Chomutovská chobotnice“.

V této kauze během jediného dne před zraky překvapených občanů, ale i místních policistů a strážníků, posbíral specializovaný útvar policie z Ústí nad Labem více než deset lidí z řad politiků, úředníků a podnikatelů, přičemž někteří, včetně primátora Hrabáče, jsou stíháni vazebně a v současné době jsou zbaveni osobní svobody na základě rozhodnutí soudu.

Chomutovští politici, především z řad policie, hovoří o veliké ostudě celého města a veřejně odsoudili všechny obviněné z korupce v podobě manipulací s veřejnými zakázkami a úplatkářstvím, které podle policie obvinění provozovali po celou dobu, kdy je policie monitorovala, déle než dva roky.

Mnozí politici zjevně netuší, jaký rozdíl je mezi podezřelým a obviněným, protože požadovali více informací od orgánů státu, které s podobou státního zastupitelství nemají povinnost o detailech nikoho informovat. Pro veřejnost bylo šokující, když soud rozhodl o vazbě tří osob. Soud musel mít dostatek důvodů proto, aby tak učinil, protože v opačném případě by byli obvinění stíháni na svobodě. Už to svědčí o tom, že škodlivost chování obviněných byla klasifikována pro Hrabáče hrozbou dvanáctiletého trestu a ovlivňování svědků při praktikách, které popsala policie vůči Hrabáčovi, nebylo možné přehlédnout.

Kdo bude novým primátorem Chomutova, o tom budou politici rozhodovat nejspíš později, protože odvolání současného primátora Hrabáče jasně ukazuje na to, že členové hnutí ANO vazebně stíhaného politika již vyloučili a nechtějí mít s korupčníky nic společného. Vše lze vnímat tak, že dalším krokem bude úplné ukončení Hrabáčovy politické kariéry, kromě mandátu zastupitele, kterého by se musel Hrabáč vzdát sám.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email