Kardiochirurgové mají za sebou první operaci na supermoderním pracovišti v novém pavilonu J ústecké Masarykovy nemocnice Krajské zdravotní

Ústí nad Labem – Operační sál ve 4. nadzemním podlaží. Je pondělí ráno, 2. září roku 2024. Specialisté z Kardiocentra Krajské zdravotní zahajují operaci v nově vybudovaném pavilonu „J“ Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Přesně takto začíná reportáž největšího poskytovatele zdravotní péče v Ústeckém kraji. 

Je tomu bezmála čtyři roky, kdy Krajská zdravotní se stavbou jednoho z nejmodernějších zdravotnických objektů v České republice začala. Objekt byl budován především pro pracoviště zajišťující špičkovou kardiovaskulární péči pro obyvatele Ústeckého kraje. A tak výkon na srdci 71leté pacientky, vedený týmem přednosty kardiochirurgické kliniky doc. MUDr. Michala Semráda, CSc., je první operací uskutečněnou v ústeckém supermoderním pavilonu.

„Pacientka byla indikována s těžkou aortální stenózou, tedy s postižením chlopně, které vedlo k jejímu zúžení. Proto byla naplánována biologická náhrada aortální chlopně. Provedli jsme i rozšíření poměrně malého anulu pacientky, což je vazivový prstenec u kořene aorty, abychom mohli voperovat větší náhradu chlopně,“ přiblížil výkon MUDr. Petr Křiváček, MBA, náměstek pro řízení kardiovaskulární péče Krajské zdravotní.

„Jsem velmi rád, že se pro pacienty s onemocněními srdce a cév podařilo v Ústeckém kraji zajistit dostupnost kardiovaskulární péče na vynikající úrovni, a od letoška i v prostředí odpovídajícím medicíně 21. století. To jistě ocení jak pacienti, tak zdravotníci, a věřím, že inspirací a pozvánkou bude i pro mladé lékaře a sestry, kteří se rozhodují, kam svou profesní dráhu směřovat. Vybudování nového pavilonu Krajské zdravotní a jeho vybavení nejmodernější zdravotnickou technikou – vše za bezmála 1,8 miliardy korun – by nebylo možné bez důsledného využívání dotačních titulů a podpory jediného akcionáře, Ústeckého kraje, kterému za ni jménem vedení společnosti děkuji. Lékařům a sestrám k úspěšné první operaci v novém pavilonu blahopřeji,“ vyzdvihl Ing. Jakub Komárek, předseda představenstva KZ.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email