K kadaňském gymnáziu údajně našli atrapu bomby

Kadaň – Výhružky kolem bomb na školách hýbou sociálními sítěmi. V některých rodičích to vyvolává paniku, někteří další strach v lidech prostřednictvím sociálních sítí posilují. Dnes po poledni se například mezi lidmi šířila informace, že policie nalezla v budově kadaňského gymnázia atrapu bomby. Ředitel gymnázia to okamžitě vyvrátil.

„Stejně jako ostatní školy jsme postupovali podle pokynů policie. Ta u nás byla už dopoledne. Opravdu velmi podrobně jsme školu prohledali, včetně odpadkových košů. Nic se nenašlo, takže studenti se mohli do učeben vrátit a pokračovat ve výuce. Myslím si o výhružných e-mailech své, i s ohledem, jak jsou psané, ale samozřejmě nemůžeme nic podcenit a v případě jakékoliv výhružky se vždy postupuje obezřetně,“ zdůraznil ředitel Tomáš Oršulák.

Z devadesátých let, kdy na gymnázium nastoupil, má s anonymními výhružkami bohaté zkušenosti. „Tehdy jsme jeden rok dostávali anonymní telefonáty o uložení bomby ve škole několik měsíců. Vždy jsme s dětmi opustili budovu, prohlédla se a zase jsme se mohli vrátit,“ vzpomíná na tehdejší události a dodává: „Samozřejmě jsem i tentokrát podal trestní oznámení, protože k nám do školy dnes výhružný e-mail přišel. Ale nejsem si vůbec jistý, že bude možné vypátrat viníka.“

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email