Strážník pověření vedením MP Douda chce policejní orgány přesvědčito své nevině

Obviněný ředitel chomutovských strážníků Tomáš Douda zůstává ve funkci. Zastupitelé v úterý nepřijali usnesení ani o jeho ponechání ve funkci, ani o jeho odvolání. Douda figuruje v kauze machinací s tendry a hrozí mu až pět let vězení. V případu je obviněný i někdejší primátor Marek Hrabáč (ANO), kterého zastupitelé už odvolali. Je ve vazbě a hrozí mu až 12 let vězení.

Nový primátor měl být zvolen 16. září na řádné schůzi zastupitelstva, volba ale není na programu. Zřejmě se bude znovu jednat o Doudovi.

„Ve hře je úplně všechno. My v téhle chvíli nemáme volbu primátora na programu 16. září. Mě to velice mrzí,“ uvedl do medií Märc. Koalice by tak měla město reprezentovat nadále, míní náměstek.

Zastupitel Martin Bocian (Nový Sever), který má ve svých řadách také politiky, kteří mají opletačky s policií a v majetkových kauzách uvedl, že v zájmu města a občanů je, aby Douda ředitelem zůstal, než rozhodne soud. „Jsem přesvědčen, že pan ředitel nijak nepoškodil dobré jméno našeho města,“ doplnil.

Ze zdroje blízkého organizované složky státu vyplývá, že Hrabáč přímo úkoloval Doudu  a dotazoval se na konkrétní osoby, nebo vozidla. Je důležité, aby veřejnost věděla, že policejní odposlechy byly nasazeny na jednotlivé pachatele korupční chobotnice řadu měsíců.

 

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email