V Kadani pálil plasty na vyschlé trávě navzdory varováním před požáry

Kadaň – Zbytečný hazard předvedl v neděli odpoledne majitel jedné nemovitosti v Kadani. I přes varování meteorologů před nebezpečím požárů se pustil do „velkého úklidu“, spojeného s pálením všeho možného. Na pozemku patřícímu k jeho nemovitosti tak v odpoledních hodinách založil na vyschlé trávě dva ohně, do nichž přikládal různý směsný odpad včetně například lina, plastů apod.

Hustý tmavý dým stoupající k obloze vyděsil obyvatele okolních nemovitostí, kteří přivolali hasiče. Zpočátku to podle oznamovatele dokonce vypadalo, že kouř se valí z blízkého paneláku. Na místo vyrazili kromě hasičů také policisté.

Na pozemku hořela dvě místa o rozměrech cca 9×8 a 6×6 metrů, jednalo se o neohraničená ohniště. Oheň z nich se naštěstí nikam nerozšířil, hasiči ho vzápětí zlikvidovali a nevznikla tedy žádná hmotná škoda. „Jednání majitele, který odpad pálil, však policisté kvůli spáchání přestupku proti zákonu o ochraně ovzduší oznámili příslušnému správnímu orgánu. Dotyčnému hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V neděli panovalo sucho a větrno. Přesto muž pálil vše, co mu přišlo pod ruku na neohraničeném ohništi.

Foto: PČR

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.