Fryčová z peněz zooparku „rozdávala“ milióny obviněným firmám

Obviněná Fryčová do firem obviněného Šmucra poslala za necelá dvě volební období více než 27 miliónů korun, které měly jít na zvelebení chomutovského zooparku. Dřívější součástí koalice, kde se roztáčely městské milióny byl také dnes již bývalý náměstek Dinda a dnes vazebně stíhaný exprimátor Hrabáč.

Případ korupce, který se točí okolo chomutovského zooparku, odhaluje komplexní síť údajného zneužívání veřejných zakázek a korupčních praktik, jež sahají až k bývalým místním politikům a firemním představitelům. Věra Fryčová, jedna z obviněných, se v médiích brání tím, že obvinění jsou nepodložená, a snaží se získat podporu veřejnosti prostřednictvím petice. Toto jednání ovšem vyvolává kritiku, protože místo spolupráce s policií využívá mediální tlak k prosazení svého pohledu na věc.

Současně se v případu objevují závažná obvinění týkající se vazebně stíhaného Šmucra, který měl získávat zakázky v zooparku ještě před jejich oficiálním vysoutěžením. Desítky milionů korun byly podle dostupných informací vypláceny firmám, kde měl Šmucr svůj podíl, a administraci těchto financí údajně zajišťovala právě Fryčová. Podle státních hlídačů a investigativních novinářů jsou tyto informace veřejně dohledatelné, což vyvolává další podezření.

Celý tento korupční skandál může být propojen i s bývalým politikem původně z Nového Severu, který s Fryčovou musel spolupracovat na zakázkách pro zoopark, ale dnes je mimo politiku.

Případ v Chomutově je jasným signálem, jak hluboko může zasahovat korupce do místní politiky a jak dlouho mohou takové praktiky zůstat nepovšimnuté. Policie však díky své dlouhodobé práci postupně odhaluje rozsáhlou síť zneužívání moci, která zasahuje do všech úrovní místní samosprávy a soukromého sektoru.

Ze severu „Hlídač státu“ vyplývá, že z dob minulých a zejména za poslední dvě volební období rozdala Fryčová desítky miliónů z veřejných rozpočtů právě firmám a osobám, o které se policie zajímá a řada z nich je dnes obviněna pro páchání hned několika trestných činů.

  • Nalezené smlouvy 36 výsledků
  • Celková cena nalezených smluv 27 mil. korun

zdroj: Výsledky hledání – Hlídač státu. (hlidacstatu.cz)Výsledky hledání – Hlídač státu. (hlidacstatu.cz)

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.