Hnutí Pro Chomutov, populistická propaganda nebo odpovědná práce pro lidi

Situace okolo pátečního mimořádného zastupitelstva v Chomutově, kde byl odvolán primátor Marek Hrabáč, vyvolává řadu otázek ohledně fungování a skutečných záměrů politického hnutí Pro Chomutov. Přítomnost opozičních politiků na klíčových jednáních je zásadní pro zajištění demokratického procesu a účinné kontroly vládnoucí koalice.

Nicméně absence všech šesti zastupitelů hnutí Pro Chomutov na tomto jednání, které rozhodovalo o dalším osudu exprimátora Hrabáče, vzbuzuje pochybnosti o tom, nakolik je jejich politická činnost skutečně zaměřena na ochranu zájmů voličů, a nakolik jde pouze o populistickou mediální prezentaci.

Vyjádření, které Pro Chomutov zveřejnilo na sociálních sítích, ospravedlňuje jejich nepřítomnost pracovním vytížením a dovolenými, zároveň však zmiňuje, že o svolání mimořádného zastupitelstva požádali již dříve, hned po policejním zásahu na magistrátu. Dle jejich slov mohla být schůze svolána i dříve, ale koalice se rozhodla ji naplánovat na září, což pak následně změnila po vyloučení Hrabáče z hnutí ANO.

Tento postoj může naznačovat, že opozice nebyla zcela připravena na nečekaný termín zastupitelstva, nebo že mohla cítit, že jejich přítomnost by neovlivnila výsledek, protože koalice již učinila kroky k Hrabáčovu odvolání. Avšak zůstává otázkou, zda absence nebyla spíše projevem taktiky nebo prosté neschopnosti dostát svým závazkům vůči voličům.

Další vývoj situace, včetně nadcházejícího zasedání v září, ukáže, jaký dopad bude mít tento incident na důvěru voličů v Pro Chomutov a zda jejich další kroky povedou k efektivní opozici, nebo se budou nadále soustředit pouze na mediální výstupy bez konkrétních činů.

Hnutí PRO Chomutov mimo jiné sdružuje slepenec na půdorysu vládních stran TOP 09, KDU-ČSL a PIRÁTI.

Zajímavé je, že politická propaganda na sociálních sítích jede bez přestávky v hnutí PRO Chomutov na plné obrátky

„V pátek mimořádné zastupitelstvo konečně odvolalo Marka Hrabáče. Zastupitelé za PRO Chomutov se bohužel vzhledem k dovoleným a pracovním povinnostem zúčastnit nemohli. O svolání mimořádného zastupitelstva jsme požádali již 7. srpna, tedy den po zásahu policie na magistrátu. Zastupitelstvo se mohlo sejít již před týdnem, a to i bez porušení jednacího řádu. Vládnoucí koalice se ale rozhodla svolat zastupitelstvo až na září. Teprve po vyloučení Marka Hrabáče z ANO koalice otočila a svolala schůzi dříve. Je smutné, že trestně stíhaný Marek Hrabáč mohl být odvolán teprve po svém vyloučení z ANO. Rada města včera odvolala i ředitelku zooparku Věru Fryčovou. Ředitelkou Zooparku se stala v roce 2018 bez výběrové řízení. Vládnoucí koalice výběrové řízení slibovala celých 6 let, ale nikdy ho nevyhlásila,“ uvedlo Pro Chomutov na profilu sociálních sítích následující den.

To zdali se jedná o práci pro občany, nebo jen o vychytralý populismus nejspíš rozhodnou voliči TOP09, KDU-ČSL a PRIRÁTI, kteří podporují chomutovský politický slepenec.

„Je pozoruhodné, že všichni ostatní zastupitelé si čas na tak důležité jednání udělali“, zaznělo v komentáři na sítích.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email