Fryčová obviněna policii, zoopark a knihovna, vše řídila jedna rodina.

Personální obsazení vedoucích míst nad, kterými stojí už jen koaliční politici města z hnutí ANO a NOVÝ SEVER má i rodinné obsazení  Jirkovského politika. Další chomutovská náhoda, další transparentní výběrové řízení, nebo jen politická nominace podle veřejnosti neznámého klíče a hodnocení za zavřenými dveřmi pod kuratelou politických figur?

O nekompetentnosti lidí dosazených podle politického klíče, by se dalo dlouho mluvit. O tom, jak vypadá situace v chomutovském ZOO parku promlouvají lidé, kteří srovnávají dobu, kdy celé zařízení řídili odborníci s dnešní dobou. 

Ředitelem chomutovské knihovny je Bedřich Fryč, manžel ředitelky Věry Fryčové, která ředitelovala pře policejním obviněním v ZOO parku. Už to je na první pohled úsměvné, ale nejspíš pro mnohé spíš zajímavé, protože celý příběh nezačíná vůbec v Chomutově, ale v Jirkově, kde se nenápadný ředitel Fryč angažuje jako politik za sdružení Náš Jirkov.  Ale to není zdaleka všechno o angažovaném politikovi z jedné rodiny, kde ředitelují oba pod jednou gescí bývalého náměstka Dindy, který činil ve jménu dobra pro občany Chomutova pod značkou Nový Sever, než skončil po té, co byl policií také obviněn z trestného činu. Možná je to náhoda a nestojí ani za povšimnutí, ale Fryčová je dnes policií obviněna a spojena s kauzou „Chomutovské chobotnice“, která zasahuje do nejvyšších pater chomutovské politiky včetně primátora Hrabáče, který byl správcem městského majetku a aktuálně sedí ve vazbě.

Politik z Jirkova a ředitel knihovny v Chomutově má další příběh, který začíná kontrolou Státního úřadu inspektorátu práce v Jirkovské městské organizaci, kterou Fryč před časem řídil, pokračuje dál s konstatováním porušení zákona a pokutou několika desítek tisíc korun. Následný kontraverzní odchod „ctěného politika“ a ředitele v jedné osobě, střídá úspěšné výběrové řízení u „dobrosrdečného“ a dnes již bývalého náměstka Dindy, který již delší dobu spolupracovl s ředitelkou pověřenou řízením ZOO parku Fryčovou.

Co se skrývalo za dobrosrdečností dnes již bývalého politika Dindy, už začíná nabývat konkrétních konturách. V brzké době bude možná i pod „chomutovskou lampou“ dost světla pro mnohé, kteří mohli být Dindovo zářící hvězdou zcela oslepeni. Pro mnohé mohou být nové informace překvapením, ale jistě bude celá řada těch, kteří své pokrytectví z mnoha důvodů dohrají až do hořkého konce. Napojených lidí na Dindu je mnohem více a mnozí se možná budou divit, až po toku veřejných peněz dojdou na konečné příjemce, kteří zůstávají v pozadí politických her a místních médií, která i přes svou výřečnost o některých lidech a jejich aktivitách důsledně mlčí.

Fryč je dnes zastupitel Jirkova, který po odvolání z městské společnosti zabývající se kulturou  měl na svou obhajobu nemalé zastání místních médií. Právě kultura je většinou spojena přímo s médii, která za inzerce a propagaci dostávají veřejné peníze. V tomto případě  zdaleka nešlo o soukromé aktivity, ale vždy se jednalo o veřejné peníze, které plynuly prostřednictvím vedoucích zaměstnanců do vydavatelství novin.

Fryčová mimo jiné, při rozhovoru vyhrožovala naší redakci, že pokud zveřejníme palčivá témata sahající do její kritizované manažerské práce občany města, tak bude činit právní kroky, možná proto reportáž podivných výpovědí dlouhodobých nájemců  stájových boxů pro koně bylo zveřejněna na titulní stránce Chomutovky.cz. Dnes je obiněma a odvolána, ale někteří politici skřípají zuby. PROČ?

Z veřejně dostupných zdrojů se bystrý čtenář dozví, že v době politického působení bývalého náměstka Dindy, byl od ledna 2020 Mgr. Bedřich Fryč politiky jmenován ředitelem knihovny v Chomutově, následně v červenci 2021 ve  funkci potvrdili politici prozatímně jmenovanou, opět politicky dosazenou Věru Fryčovou. To byly časy, kdy se „Dindovalo“.

Dnes si politici neví rady, protože netuší, co všechno o obviněné Fryčové policie ví, a kdo bude možná další na řadě až obviněná Fryčová pořádně zazpívá. Podle posledních informací je jak sama tvrdí nevinná. Však podle odborných kruhů Fryčová mohla sloužit jen jako hloupá loutka, která spočívala na nitkách loutkovodičů v pozadí „Chomutovské chobotnice“

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email