Neoblíbený Přemysl Rabas obhájil mandát senátora za volební obvod Chomutov

Senátor Přemysl Rabas obhájil svůj mandát za volební obvod Chomutov jako nezávislý kandidát za SEN 21. Ve druhém kole voleb získal téměř 53 procent hlasů. Svůj úspěch sledoval v Chomutově, obklopen přáteli a podporovateli.

V rozhovoru popsal, že během volební kampaně čelil silné antikampani, která podle něj nebyla zcela férová a byla velmi nákladná. Přestože byl skeptický ohledně výsledku, výhru přijal s radostí a vděčností vůči voličům, kteří přišli hlasovat.

Rabas, který je zároveň ředitelem zoo ve Dvoře Králové, plánuje nadále působit jako senátor a zaměřit se na zákon, který by podpořil rozvoj severních Čech. Plánuje se však také stáhnout ze své funkce v zoo, aby se mohl plně věnovat politické činnosti a záležitostem svého regionu.

Volební účast bývá ve druhém kole senátních voleb tradičně slabší. Na Chomutovsku dosáhla 13,57 %, volební obálky odevzdalo 13 018 lidí. V předchozích senátních volbách v roce 2018 účast dosáhla 12,4%.

V prvním kole zvítězil Jaroslav Komínek, který  získal v prvním kole hlasů, a je učitel odborného výcviku, zastupitel Chomutova a Ústeckého kraje.

Pětikoaliční síly se v druhém kole přidaly na stranu občany neoblíbeného Rabase, který nesplnil téměř nic, ze slibů před volbami a byl jedním z neviditelných senátorů po téměř celou dobu politického mandátu.

Fotografie Rabase s bývalým rozvědčíkem, prezidentem Pavlem zachycen v družném rozhovoru s  politrukem socialistické armády, jeho manželkou jasně ukazuje, jaké politické názory a vazby udržuje pro dosahování své politické kariéry.

Výsledky z prvního kola, jasně ukazují pětikoaliční invazi (2,3,6), která neumožnila Jaroslavu Komínkovi zvítězit.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email