Chomutov získal ocenění Familyfriendlycommunity

Chomutov – Poslední zářijový den se uskutečnilo na krajském úřadě slavnostní předání certifikátů v rámci projektu Audit Familyfriendlycommunity. Ocenění z rukou 1. náměstka Jiřího Kulhánka převzala za obec Hrobce (okr. Litoměřice) starostka Kateřina Hlaváčová a za město Chomutov zástupce vedoucí odboru sociálních věcí Magistrátu města Chomutov Monika Stránská.

Projekt Audit Familyfriendlycommunity (obec přátelská rodině), je od roku 2022 novým nástrojem na podporu rodinné politiky v Ústeckém kraji. Jeho cílem je podpořit prorodinné klima v obci, klima, které je přátelské rodině, které podpoří budování vztahů v rodinách a mezigenerační dialog.
Cílem je také zvýšit atraktivitu obce jako místa vhodného pro rodiny, děti, seniory a zaměstnavatele. Celý proces probíhá na základě osvědčeného know-how převzatého z Rakouska. V roce 2023 byla uzavřena smlouva a následně dodatek s Chabařovicemi, Chomutovem, Hrobci a Kadaní, z nichž na svou žádost písemně ukončily spolupráci Chabařovice a Kadaň.
Navíc se 14. listopadu 2024 na půdě Krajského úřadu Ústeckého kraje uskuteční další seminář pro obce a města. Zúčastněné obce a města budou mít možnost se rozhodnout, zda se do tohoto prorodinného projektu zapojí, či nikoliv.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email