Chomutovští strážníci odjeli pomáhat do Opavy

Opava, Chomutov – Čtveřice chomutovských strážníků dobrovolně pomáhá již několikátý den v Opavě – městě zasaženém ničivou povodní.

Jak nám z místa události sdělil strážník a zástupce velitele směny chomutovské městské policie Martin Mach, rozhodnutí a nápad jet co nejdříve do povodní zasažených oblastí se zrodil v jeho hlavě. S další logistikou a místem nasazení mu pomohl ředitel Městské policie Chomutov Tomáš Douda, který se obrátil na kolegy z Městské policie Opava. Rychle se rozhodlo, kam budou severočeští strážníci nasazeni.

Než si čtveřice strážníků zabalila na cestu, jejich kolegové stačili mezi sebou vybrat humanitární pomoc a naplnit jí celé vozidlo. S sebou vezli i finanční dar od Lenaservis s.r.o.

První den se vydali ke starším lidem v ulici, kde majitelce nemovitosti předali finanční dar a pomohli s  odklízením bahna ze sklepů. Ty ještě umyli wapkou. K tomu oklepali zdi, aby voda mohla vysychat.
Další den se strážníci přesunuli do obce Držkovice, kde vyklidili chlév rodinného domu, odstranili bahno a vynosili nepotřebné věci do kontejneru, aby mohli umýt podlahy.

Následující den na ně čekalo pytlování oblečení pro Červený kříž  a předkládání materiálu jako jsou ochranné prostředky, aby mohly být přepraveny do dalších měst na další den.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email