V Chomutově pachatel vyhrožoval, že nechá vybouchnout školu

Chomutov – Na konci září přijali v odpoledních hodinách policisté na lince 158 oznámení nezletilé dívky o tom, že nějaký cizí muž na chomutovském sídlišti Zahradní říkal, že nechá vybouchnout školu.

„Toto měl sdělit jí a jejím kamarádkám, s nimiž byla venku, a nezletilé ve věku od 9 do 11 let z toho dostaly strach. Dotyčný měl s dětmi mluvit dokonce dvakrát během tří dnů. Přitom jim také měl ukazovat fotky v telefonu, na nichž byly bomby anebo železné nástroje k sestrojení bomb. Měl mluvit také o spuštění sirén, o střelbě a o požáru školy,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Chomutovští policisté ihned začali věc prověřovat a zjišťovat poznatky k přijatému oznámení. Na jeho základě provedli také, ve spolupráci několika policejních složek včetně psovodů, bezpečnostní prohlídku základní školy v ulici Zahradní, kterou bylo vyvráceno, že by se ve škole nacházela výbušnina.

Souběžně se kriminalisté snažili zjistit informace vedoucí k vypátrání neznámého muže, který měl zmíněné děti svým jednáním vylekat. Kromě jeho popisu získali policisté i jeho fotografii. Operativním šetřením v širokém okolí místa, kde dotyčný s dětmi mluvil, se jim i díky vstřícnosti některých lidí podařilo získat informace, které následně vedly ke zjištění místa možného pobytu podezřelého. „Toho pak ještě týž večer vypátrali v jeho bydlišti a zadrželi,“ dodala mluvčí.

Vyšetřovatel následně muže obvinil ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email