V Kadani to byla na radnici jako v akčním filmu? Policisté měli skutečné zbraně.

Kadaň – V úterý dopoledne proběhlo v Kadani, v objektu městského úřadu v ulici Jana Švermy, plánované taktické cvičení policistů zaměřené na koordinaci činností a postupů v případě útoku agresora ozbrojeného nožem. Na místě to v tu chvíli vypadalo jak v akčním filmu.

S pomocí figurantů byla navozena situace, při níž útočník po slovní roztržce zaútočil s nožem na pracovnici úřadu a poté pokračoval v napadání dalších osob přítomných v budově.

Celá akce byla simulována od přijetí prvotního oznámení o útoku na tísňovou linku 158, přes příjezd policistů na místo a jejich následný postup v samotném objektu a blízkém okolí zaměřený na zajištění bezpečnosti osob a zadržení pachatele.

„Cvičení bylo organizováno Územním odborem Policie ČR v Chomutově  ve spolupráci s městem Kadaň a kromě policistů do něho byli zapojeni také městští strážníci z Kadaně. Jim i dalším subjektům, jež policistům poskytly potřebnou součinnost, tímto děkujeme za spolupráci,“ poznamenala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

zdroj/foto: PČR

 

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email