Radní budou vybírat nového ředitele chomutovského zooparku.

Chomutov – Rozlohou největší zoo v Česku je od konce srpna bez oficiálního vedení. Radní totiž Věru Fryčovou, obviněnou v kauze kolem ovlivňování zakázek, v níž je klíčovou osobou bývalý primátor Marek Hrabáč, odvolali z funkce 23. srpna. Nyní Chomutov hledá nového ředitele zooparku. Zájemci se mohou přihlásit do výběrového řízení, mají ještě týden, aby odevzdali požadované dokumenty do 18. října 2024 do 12:00 hodin.

Výběrové řízení bude probíhat ve středu 30. října od 9 hodin v budově historické radnice na náměstí 1. máje v Chomutově.

„Kvalifikační předpoklady pro tuto pozici jsou následující. Vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu nebo vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu, dále také praxe na vedoucí pozici minimálně pět let v období posledních osmi let a prokazatelné manažerské zkušenosti s řízením větších týmů spolupracovníků. Výhodou pro zájemce bude orientace v dotačních a grantových programech,“ vysvětluje primátor Milan Petrilák, primátor města Chomutova.

Město zároveň chystá audit hospodaření zooparku.

„Na konci loňského roku sice audit proběhl, ale jeho zhotovitele vybírala ředitelka. Dosud veškeré audity vycházely výborně, my ale pro jistotu necháme vypracovat nový, jiným auditorem. S ohledem k tomu, že policie má dosud veškeré dokumenty a počítače zabavené v důsledku vyšetřování kauzy podvodů, auditor se zaměří na kontrolu věcí, které se této sféry nedotýkají,“ uvedl také primátor.

Obvinění Fryčové se týká zakázky rekonstrukce fasády restaurace Tajga, medúzária a hlavní pokladny. Tuto zakázku vyhrála společnost Rocknet, která v kauze taktéž figuruje. Fryčová nebyla obviněna ze žádného přijetí úplatku. V zooparku zůstává Věra Fryčová nadále zaměstnankyní.

Chomutovský zoopark bude v příštím roce slavit 50. výročí od otevření. Patří k nejnavštěvovanějším místům Ústeckého kraje a připravoval otevření nového pavilonu pro tygry.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email