Rozhovor s Alexandrem Strakou, členem PRO a starostou obce Janská

Děkuji za tyto důležité otázky. I když jsem se tentokrát nedostal do krajského zastupitelstva, cítím obrovskou podporu od obyvatel Janská a lidí z kraje, kteří mi projevili důvěru svým kroužkováním. Tato pozitivní zpětná vazba je pro mě silnou motivací pokračovat v práci pro naši komunitu.

Jaké klíčové projekty jste realizoval jako starosta obce Janská, které přispěly k rozvoji regionu?

Během svého působení jako starosta jsem se soustředil na modernizaci infrastruktury, což zahrnovalo opravy silnic a zlepšení veřejného prostoru. Dále jsem inicioval projekty zaměřené na rozvoj místních služeb, jako například rozšíření nabídky kulturních a sportovních aktivit pro naše obyvatele. Také jsme pracovali na získávání dotací na projekty zaměřené na ekologickou udržitelnost a obnovitelné zdroje energie.

 

Co vás nejvíce motivovalo ucházet se o místo v krajském zastupitelstvu, a jaké cíle si stanovujete pro svůj další politický angažmá?

Mou hlavní motivací je zlepšení života obyvatel nejen v Janské, ale i v celém regionu. Chtěl jsem prosazovat otázky, které jsou pro nás důležité, jako je regionální rozvoj, podpora vzdělávání a ochrana životního prostředí. I nadále chci pracovat na těchto cílech a usilovat o to, aby hlas naší komunity byl slyšet i na krajské úrovni.

 

Jak vnímáte zpětnou vazbu od obyvatel obce, když vám projevili svou důvěru prostřednictvím kroužkování?

Zpětná vazba od obyvatel je pro mě velmi cenná. Kroužkování, které jsem obdržel, je jasným signálem, že lidé důvěřují mým schopnostem a mému přístupu k řešení problémů v našem regionu. Je to pro mě zároveň závazek, abych nadále pracoval pro naši obec a posiloval důvěru, kterou ve mně lidé mají.

 

Jaké konkrétní kroky plánujete podniknout na podporu regionálního rozvoje v budoucnu?

Plánuji se zaměřit na posílení spolupráce s místními podnikateli a organizacemi, abychom společně vytvářeli nové příležitosti pro pracovní místa a podporovali místní ekonomiku. Chci pracovat na získávání finančních prostředků z evropských dotací pro projekty, které přinesou rozvoj naší obce a zlepší kvalitu života obyvatel.

 

Jaké výzvy v oblasti regionálního rozvoje považujete za nejdůležitější a jak se je plánujete snažit překonat?

Jednou z hlavních výzev je odliv mladých lidí z našich obcí. Chci se zaměřit na vytváření atraktivních pracovních příležitostí a podporu vzdělávacích institucí, které přitáhnou mladé lidi zpět do našeho regionu. Také chci investovat do zlepšení životních podmínek, aby se naše obec stala příjemným místem pro život.

 

Jaké máte plány na zapojení komunity do rozhodovacích procesů v oblasti rozvoje a plánování v obci?

Plánuji zřídit pravidelné setkání s občany, kde bychom společně diskutovali o důležitých otázkách, které se našeho regionu týkají. Chci, aby lidé měli možnost vyjádřit své názory a podílet se na rozhodování o budoucnosti naší obce. Věřím, že otevřený dialog vede k lepšímu porozumění a spokojenosti mezi obyvateli.

 

Jak máte v úmyslu spolupracovat s dalšími obcemi a regionálními aktéry na dosažení společných cílů v oblasti rozvoje?

Plánuji aktivně vyhledávat a posilovat spolupráci s okolními obcemi a regionálními aktéry prostřednictvím společných projektů a pracovních skupin. Chci vytvořit platformu pro pravidelné setkání starostů a zástupců obcí, kde budeme moci sdílet zkušenosti, myšlenky a navrhovat společné projekty. Spoluprací můžeme například lépe řešit otázky dopravy, životního prostředí nebo sociálních služeb, které se týkají více obcí.

 

Jaké jsou vaše názory na udržitelnost a ekologické aspekty v oblasti rozvoje obce a regionu?

Udržitelnost je pro nás klíčová, a to jak v ekonomickém, tak v ekologickém smyslu. Věřím, že musíme přistupovat k rozvoji s ohledem na životní prostředí a budoucnost dalších generací. Plánuji prosazovat projekty podporující obnovitelné zdroje energie, efektivní využívání zdrojů a ochranu přírody. Chceme, aby naše obec byla nejen ekologicallyfriendly, ale také vzorem pro ostatní regiony v otázkách udržitelného rozvoje.

 

Jaké konkrétní projekty nebo návrhy byste chtěl prosazovat, abyste zlepšil kvalitu života obyvatel Janská?

Mým cílem je vypracovat projekty zaměřené na zlepšení veřejné infrastruktury, včetně opravy a modernizace cest, chodníků a veřejných prostor. Chci také zavést programy pro rozvoj komunitního života, jako jsou kulturní a sportovní akce, které by spojovaly obyvatele a posilovaly pocit sounáležitosti. Dále plánuji rozšíření služeb pro seniory a rodiny s dětmi, což přispěje k vyšší kvalitě života všech obyvatel.

 

Jak vidíte svou roli v oblasti rozvoje a co byste chtěl dosáhnout pro obyvatele Janská, i když nyní nemáte mandát v krajském zastupitelstvu?

I bez mandátu v krajském zastupitelstvu se chci aktivně podílet na rozvoji Janská. Moje role bude spočívat v tom, že se budu snažit být mostem mezi obyvateli a institucemi, abychom společně hledali cesty, jak zlepšit naše podmínky. Chci nadále pracovat na projektech, které přináší prospěch naší obci, a zajišťovat, že hlasy našich obyvatel budou i nadále slyšeny. Mým konečným cílem je, aby se obyvatelé Janská cítili pyšní na svou obec a aby zde měli kvalitní život.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email