Rozhovor s Tomášem Jelínkem, garantem pro zdravotnictví pro Ústecký kraj

„Předem Vám chci poděkovat za tyto otázky. I když jsem se tentokrát nedostal do krajského zastupitelstva, cítím velkou podporu od obyvatel Ústeckého kraje. Moje práce tím zdaleka nekončí. Naopak. Preferenční hlasy, které jsem obdržel, mě přesvědčují, že lidé vidí hodnotu mé práce v oblasti zdravotnictví, a to mi dává motivaci pokračovat v úsilí o zlepšení zdravotní péče pro všechny.“

Jaké konkrétní iniciativy plánujete prosazovat v oblasti zdravotnictví pro Ústecký kraj, i když jste se nedostal do krajského zastupitelstva?

I nadále chci pracovat na zlepšení přístupu k základní zdravotní péči a posílení prevenci chronických onemocnění. Plánuji iniciovat spolupráci se zdravotními zařízeními, případně zdravotními pojišťovnami, abychom společně vypracovali programy, které se zaměří na zdravý životní styl a prevenci nemocí.

Jaké klíčové zpětné vazby od obyvatel Ústeckého kraje vás nejvíce inspirovaly v rámci vaší kampaně?

Nejvíce mě oslovilo, když mi lidé říkali, jak důležitá je pro ně dostupnost zdravotní péče a jak chtějí mít kvalitní zdravotní služby na dosah ruky. Cítím, že lidé si přejí aktivního zastupitele, který se opravdu zajímá o jejich zdraví a životní podmínky.

Jaké výzvy v oblasti zdravotnictví považujete za nejdůležitější a jak hodláte na ně reagovat?

Jednou z největších výzev je nedostatek zdravotnického personálu v našem regionu. Chci se zaměřit na podporu vzdělávání a profesního rozvoje zdravotnických pracovníků. Také budu usilovat o zlepšení pracovních podmínek, aby se nám podařilo udržet talentované odborníky v našem kraji.

Jaké projekty v oblasti zdraví a prevence byste chtěl v budoucnu předložit na základě vašich zavedených zkušeností?

Plánuji vypracovat projekt zaměřený na rozvoj mobilních zdravotních týmů, které by mohly navštěvovat odlehlejší oblasti Ústeckého kraje a poskytovat základní zdravotní péči i osvětu v oblasti preventivních prohlídek. Chci také iniciovat programy pro starší občany, které by zahrnovaly pravidelné zdravotní prohlídky a poradenství.

Jak můžete i nadále přispět k zlepšení zdravotní péče v Ústeckém kraji, i když nejste nyní v krajském zastupitelstvu?

I bez mandátu chci aktivně pracovat na projektech, které zlepší zdravotní péči v našem regionu. Mohu a hodlám se spojit s různými organizacemi a institucemi, abych hledal inovativní řešení a realizoval iniciativy, které podporují zdravý životní styl.

Jak plánujete spolupracovat s dalšími odborníky v oblasti zdravotnictví pro zajištění kvalitní péče pro občany?

Plánuji navázat úzkou spolupráci s místními zdravotnickými zařízeními, odborníky a případně neziskovými organizacemi v oblasti zdravotnictví. Společně bychom mohli vyvinout programy zaměřené na specifické potřeby našeho regionu.

Co vás nejvíce motivovalo ucházet se o místo v krajském zastupitelstvu a jaké poznatky jste během této zkušenosti získal?

Mou motivací byla touha aktivně se podílet na zlepšení zdravotní péče pro obyvatele Ústeckého kraje. Získal jsem cenné poznatky o tom, jak důležitá je transparentnost a komunikace s obyvateli. Uvědomil jsem si, že lidé chtějí mít zastupitele, který je ochoten naslouchat a jednat podle jejich potřeb. A v neposlední řadě též udělat pořádek v akciové společnosti Krajská zdravotní, jejíž zřizovatelem je Ústecký kraj. Těch nepěkných kauz je tam, dle mého názoru, přespříliš.

Jak vidíte roli technologických inovací v oblasti zdravotnictví a jak byste je chtěl prosazovat v Ústeckém kraji?

Technologické inovace hrají v moderním zdravotnictví klíčovou roli. Věřím, že můžeme využít telemedicínu a digitální platformy pro zlepšení přístupu k lékařské péči, zejména v odlehlých oblastech. Plánuji spolupracovat s technologickými firmami a zdravotnickými zařízeními na zavedení aplikací, které mohou občanům usnadnit přístup k informacím o zdraví a programům prevence.

Jaké máte plány na aktivní zapojení obyvatel do diskuse o otázkách zdravotní péče v regionu?

Chci založit platformu pro občanskou účast, která by umožnila lidem vyjadřovat své názory a potřeby v oblasti zdravotní péče. Můžeme pořádat pravidelné diskuse a workshopy, kde si lidé budou moci sdílet své zkušenosti a myšlenky. Účast občanů je klíčová pro to, aby se zdravotní péče v našem regionu opravdu zlepšila.

Jaké dlouhodobé cíle v oblasti zdravotnictví si stanovujete a jak hodláte pracovat na jejich dosažení, i pokud zatím nemáte mandát?

Mým dlouhodobým cílem je pomoci vytvořit systém zdravotní péče, který je pro všechny občany Ústeckého kraje dostupný a efektivní. Chci pracovat na zlepšení prevence a osvěty začleněním zdravotních programů do škol a komunitních center. I bez mandátu hodlám spolupracovat s občany, odborníky a institucemi na realizaci projektů, které tuto vizi podpoří a zlepší zdravotní péči pro občany Ústeckého kraje.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email