Dezinformátor Zítko je dopaden policií na Slovensku

Zítko byl v pátrání  od 23. dubna, týden před tím se nedostavil k okresnímu soudu v Chomutově, kde se měl zpovídat z šíření poplašné zprávy.

Slovenské Prezidium policejního sboru na dotaz Seznam Zpráv uvedlo: „Můžeme potvrdit, že příslušníci cílového pátrání Národní centrály zvláštních druhů kriminality Prezídia Policejního sboru dnes zadrželi českého státního občana P. Z., na kterého byl soudem v České republice vydán Evropský zatýkací rozkaz.“

Státní zástupce Zítkovi klade před chomutovským soudem za vinu události z podzimu 2021, kdy sílila pandemie covidu-19. Zítko tehdy popíral existenci viru, odmítal roušku, očkování a testy a na svém veřejně přístupném facebookovém profilu měl vysílat videa, v nichž mimo jiné prohlásil: „Vakcíny způsobují houstnutí a větší viskozitu krve, takže teče v žilách pomaleji… a tady je naprostá zrůdnost, protože pokud chtějí zabodávat děti… tak děti potřebují třikrát více kyslíku proto, aby se jim jaksi rozvíjel mozek… dochází k nevyvinutí takovýho orgánu jako je mozek a to ukazuje na to, že jakoby, i s tou inkluzí ve školách… jakoby jim vyhovovalo zblbnutí a zdebilnění národa.“

Pro Zítka to není první zkušenost s tím, že jej hledá policie. Loni v říjnu jej policisté museli vytáhnout z auta, když jej zastavili při silniční kontrole, které se odmítl podrobit a odmítl vystoupit z auta.

Jak se později ukázalo, hlavním důvodem k odepření kontroly nebyla jeho oblíbená hra na Československo a odmítání českých orgánů, díky které mu přispívá na živobytí řada lidí. Tím byl souhlas pražského státního zástupce se zadržením kvůli prošetřování možné zpronevěry.

Zítko v minulosti provozoval pochybné nákupy tokenů, kde lidé v očekávání, že budu majiteli nové krypto měny vkládali do  takových obchodů své úspory, ale nikdy se nové krypto měny už nedočkali. Stopy takových společností vedly do Rakouska nebo Švýcarska, či jiných zemí, kde existovaly na pochybných adresách. Riziko takového obchodu se u odborníků dá počítat téměř na sto procent, ale Zítko je podle očitých svědků výborný manipulátor, který je schopen strhnou davy.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email