Chomutov má nové vedení města, primátorem byl zvolen Milan Petrilák (ANO)

Chomutov má nové vedení města po nedávných změnách, které nastaly v důsledku kauzy s veřejnými zakázkami. Milan Petrilák (ANO), dosavadní druhý náměstek primátora, byl zvolen primátorem veřejným hlasováním. Jeho zvolení podpořilo 26 z 33 zastupitelů, a byl navržen jako jediný kandidát.

Petrilák ve své nové funkci plánuje pokračovat v započatých projektech a zároveň se zaměřit na zlepšení reputace města po skandálu. Jedním z jeho hlavních kroků bude zavedení externích auditů v několika městských organizacích, aby bylo zajištěno, že jsou transparentně a nezávisle prověřovány.

Petrilák bude řídit klíčové oblasti, jako jsou ekonomie, rozvoj a investice, interní audit, životní prostředí a městská policie. První náměstek Milan Märc (Nový sever) bude nadále spravovat sociální věci, školství a vnější vztahy. Nově zvolený druhý náměstek Pavel Tůma (ANO) bude odpovídat za majetek města, informační technologie a dozor nad některými kulturními a sportovními institucemi, včetně Zooparku Chomutov.

Tato změna ve vedení města přišla po rozsáhlém zatýkání a obvinění z manipulace veřejných zakázek, která vedla k odvolání bývalého primátora Marka Hrabáče. Kauza se týká obvinění ze zvýhodňování stavební firmy a dalších nelegálních praktik, jako je přijímání úplatků a zneužívání pravomoci. Koalice hnutí ANO a Nový sever, která má 18 z 35 křesel v zastupitelstvu, nemá v tuto chvíli potřebnou většinu, protože jedno z těchto křesel stále drží vazebně stíhaný zastupitel Hrabáč.

V aktualitách z webových stránek města se občasné o tom, že Chomutov má nového primátora nedozví, poslední zpráva na webu města  je o tom, že se opozdila dodávka kompostérů a nádob na bioodpad.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.