Zdeněk Vaňkát bude v dozorčí radě chomutovského zooparku.

Chomutovská SPD se svým partnerem PRO uspěla v prosazení svého kandidáta, Zdeňka Vaňkáta, do dozorčí rady chomutovského zooparku. Stalo se tak poté, co na své členství rezignoval Filip Šimek (ANO), který odůvodnil svůj odchod osobními neshodami s pověřeným ředitelem zooparku, Vlastimilem Hubertem.

Vaňkátovo jmenování může signalizovat, že  po odvolání předchozí ředitelky, obviněné v souvislosti s vedením parku může vést ke zlepšení transparentnosti veřejných zakázek, které jsou aktuálně v hledáčku policie.

Fryčová je policií obviněna v souvislosti v korupční kauzou, která nedávno otřásla celým Chomutovem, kde je čtrnáct obviněných včetně Fryčové.

„Mým cílem je, aby  se zoopark dobře připravil jednu z největších akcí Chomutova, která se má konat příští rok, a tím je padesáte výročí zooparku. Důležité bude po policejním šetření nastartovat normální chod zooparku s ohledem na procesy, které jsou problematické. Myslím tím hospodaření a veřejné zakázky, uvedl Vaňkát.

Dozorčí rada zooparku nyní funguje ve tříčlenném složení: předsedou je Ladislav Bittner (Nový sever), dalšími členy jsou Jaroslav Komínek (KSČM) a nově jmenovaný Zdeněk Vaňkát, který nahrazuje zástupce hnutí ANO, Filipa Šimka.

„Protože se v tomto konkrétním případě jedná o společnost, která je příspěvkovou organizací města, tak bude stěžejní především naplňovat rozpočet a korigovat další kroky v součinnosti se všemi dotčenými orgány státní správy a samosprávy“ doplnil Vaňkát.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email