Recidivista napáchal škody skoro za 100 tisíc, policie krádeže objasnila

CHOMUTOVSKO – Recidivista napáchal škody skoro za 100 tisíc.

Policisté objasnili noční krádeže nafty a nářadí, k nimž došlo od konce srpna do konce září v areálu tří firem na různých místech v Chomutově. V prvním případě původně neznámý pachatel vnikl do areálu stavební společnosti a ze skladu tam odcizil různé nářadí a pracovní pomůcky (motorovou pilu, tři benzínové křovinořezy, potrubní inspekční kameru a další) v celkové hodnotě 82 tisíc korun. Kromě toho z nádrže odstaveného bagru odčerpal 20 litrů motorové nafty.

Ve druhé polovině září přijali policisté oznámení o dalším nočním vloupání, tentokrát neznámý vnikl do oploceného areálu stavebnin a ze zaparkovaného nákladního vozidla odcizil 50 litrů motorové nafty.

Na pozemek jiné společnosti také sídlící v Chomutově se opět přes plot dostal neznámý pachatel i o dva dny později. Mezi třetí a čtvrtou hodinou v noci vyrazil dveře od objektu firmy a zevnitř ukradl aku vrtačku, nabíječku baterií a další věci v celkové hodnotě 13 tisíc korun.

Policistům se šetřením všech popsaných případů podařilo zjistit, že by je měl mít na svědomí jeden člověk, jehož znají kvůli jeho předchozí majetkové trestné činnosti. Zadrželi 49letého recidivistu z Chomutovska (který je mimochodem tzv. „v podmínce“), jemuž pak vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže. Za mřížemi může v případě odsouzení kvůli opakování krádeží strávit až tři roky.

zdroj: PČR

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email