Ladič pian z Jirkova se dostal mezi oceněné podnikatele

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje byly slavnostně vyhlášeny výsledky 24. ročníku ceny „Spokojený zákazník Ústeckého kraje“. Národní cenu českých spotřebitelů zde v devíti kategoriích získalo celkem dvacet podnikatelů, 88 % z nich přitom zaměstnává méně než 10 osob.

Vyhlášení a udělení cen proběhlo za osobní účasti a pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera. „Zákazníkům může toto ocenění zaručit, že budou s nákupem anebo službou spokojeni. Pro jeho držitele je pak cena známkou toho, že dělají svůj byznys dobře a poctivě. Doufám, že dnešní akce a předané certifikáty o získané ceně v této těžké době povzbudí nejen ty oceněné, ale i ostatní podnikatele v regionu,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

„Jsme moc rádi, že můžeme tímto způsobem veřejnost nejen v Ústeckém kraji, ale i po celé ČR upozornit na podnikatele a firmy, kteří naplňují vysoká očekávání spotřebitelů, a že u nás bude díky nim a jejich práci spokojených zákazníků přibývat,“ uvedl za Sdružení českých spotřebitelů během slavnostního vyhlášení koordinátor těchto cen Viktor Vodička.

Chomutovsko má na seznamu jediného zástupce – je jím opravář a ladič pian Jaroslav Balog z Jirkova.

Seznam letos oceněných podnikatelských subjektů najdete ZDE.

Udělení Národní ceny českých spotřebitelů Spokojený zákazník totiž vyjadřuje skutečnost, že daný podnikatelský subjekt poskytuje své služby nebo produkty v souladu s vysokým očekáváním spotřebitelů a že v rámci svého oboru naplňuje nejen požadavky dané obecně závaznými právními předpisy a zejména živnostenským zákonem, ale že má při poskytování služeb a uvádění výrobků na trh dostatečně srozumitelně deklarovánu i jejich jakost, že má zaveden odpovídající systém pro řešení stížností a požadavků spotřebitelů a že své služby anebo výrobky poskytuje na nadstandardní úrovni.

Do hodnocení a konečného výběru oceněných podnikatelů jsou přitom zapojeni nejen spotřebitelé, ale i zástupci místních a podnikatelských samospráv, profesních komor, dozorových orgánů, živnostenských úřadů a další nevládní organizace. Návrhy na přiznání ceny jsou pak podrobeny vždy přezkoumání v hodnotící komisi, která byla v Ústeckém kraji ustavena již v roce 2000 a které předsedá zastupitel Ústeckého kraje pan Radek Černý.

Společně s nově oceněnými podnikateli tak bylo v Ústeckém kraji uděleno již celkem 313 těchto cen Sdružení českých spotřebitelů a bližší informace o nich stejně jako o jejich zásadách, podle kterých jsou vyhlašovány, je možné najít na stránkách www.konzument.cz/ocenujeme/narodni-cena-spokojeneho-zakaznika.php.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email