V anketě Lékař roku se může pochlubit prvenstvím ortoped Pavel Novák

Chomutov – Odpověď na otázku, který z lékařů je mezi pacienty nejoblíbenější, přinesl 16. ročník ankety „Lékař roku“. Nejvyšší počet hlasů od pacientů v anketě, nad níž dlouholetou záštitu drží Česká lékařská společnost J. E. Purkyně, a titul „Lékař roku 2023“ tentokrát získali specialisté z nemocnic Krajské zdravotní hned ve dvou kategoriích. V kategorii „Lékař lůžkového zařízení“ uspěl primář Dětského oddělení Nemocnice Rumburk MUDr. Dalibor Karbula. MUDr. Pavel Novák z Ortopedického oddělení Nemocnice Chomutov získal nejvíce hlasů v kategorii „Lékař specialista“. 

Oba „Lékaře roku“ velká pozornost pacientů potěšila a takového ocenění své dosavadní práce si váží, jak dokazují jejich slova v reakci na vítězství v anketě.

„Samozřejmě, že mi ocenění udělalo velkou radost a vážím si ho. Je to pro mě čest, ale také milé překvapení, přeci jenom jsem neočekával, že by pro mě pacienti hlasovali,“ je potěšen MUDr. Pavel Novák, který na chomutovském ortopedickém oddělení působí šestým rokem. „Dráhu ortopeda jsem si zvolil již během druhého ročníku medicíny, kdy jsem věděl, že budu chtít dělat chirurgický obor, a směrem k ortopedii mě postrčila tchyně. Následně jsem zjistil, že náplň ortopedie je mi ze všech oborů nejbližší. Ambulantní práci jsem si velmi oblíbil. Přijdu do kontaktu s pacienty a mohu s nimi diskutovat jejich aktuální problém či naopak probíhající léčbu,“ přibližuje pacienty oceněný ortoped.

„Ocenění respektuji, je milé, že přišlo od pacientů, přesněji od rodičů dětí. V Rumburku působím jako pediatr 24 let a lidé mě znají,“ říká primář MUDr. Dalibor Karbula. Stát se panem doktorem jako dítě netoužil, bavilo by ho být truhlářem. Vyhověl ale přání maminky a zamířil na medicínu. Nad výběrem oboru nezaváhal, stal se pediatrem. „Když už jsem měl být lékařem, tak dětským. Děti mám rád. Voní i pokakané – na rozdíl od dospělých,“ dodává s humorem sobě vlastním, který společně s dobrou náladou již mnoho let rozdává malým i velkým, nejen v rumburské nemocnici.

„Blahopřeji oběma kolegům z nemocnic Krajské zdravotní k ocenění od pacientů. Potvrdilo fakt, že asertivita, empatie a jasná komunikace ze strany zdravotníků směrem k pacientům je základem pro vybudování vztahu založeného na důvěře. A právě toho, jak je z výsledků ankety zřejmé, si lidé nejvíce všímají a kvitují ho. Jsem rád, že naši lékaři takoví jsou,“ uvádí MUDr. Jiří Laštůvka, zastupující generální ředitel a náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní.

Foto: Krajská zdravotní

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email