Jaké brambory se hodí do bramborového salátu? Sázkou na jistotu jsou Keřkovské rohlíčky

Možná připravujete bramborový salát  jednou za rok, ale o to s větší láskou a péčí. Vybíráte nejlepší vajíčka, připravujete domácí majonézu. Ale co brambory? Nezapomínáte na ně? Nemyslíme tím, jestli je máte koupené a včas uvařené, aby stihly vychladnout, ale jestli i jejich výběru věnujete dostatek pozornosti. Ne každá odrůda se do salátu hodí – ta správná ho však dokáže proměnit v dokonalou přílohu.

Pro přípravu salátů je ideální vybírat brambory typu A, které mají pevnou konzistenci a nerozpadají se po uvaření. Nejčastěji používané odrůdy vhodné na salát zahrnují například:

  1. Keřkovské rohlíčky
    • Tradiční česká odrůda s pevnou strukturou a střední moučnatostí.
    • Výborná volba na vánoční bramborový salát.
    • Regionální potravina Kraje Vysočina, dostupná spíše sezónně.
  2. Annabelle
    • Často označována jako „královna salátů“.
    • Velmi pevná, s jemnou chutí a vhodná nejen na bramborové saláty, ale i na přípravu pokrmů „na loupačku“.

Tipy na vaření brambor do salátu:

  • Vařte brambory ve slupce a zahřívejte je postupně, aby si zachovaly pevnost a chuť.
  • Nepřevařujte – měly by být měkké, ale ne rozpadavé.
  • Ideální je připravit brambory den předem, aby měly čas vychladnout a lépe se krájely.

Použití správných brambor typu A zajistí, že váš salát bude mít dokonalou konzistenci a chuť.

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email